Sunday, November 20, 2011

Nederlandstalige speelgroep

Nederlandstalig met kinderen?
Als je ook wilt dat je kinderen tweetalig met nederlands opgroeien is onze speelgroep misschien iets voor je.

Wij ontmoeten elke tweede zondag van de maand op een andere speeltuin in de stad, waar de kinderen lekker kunnen spelen terwijl de ouders een praatje slaan.

Zo kunnen de ouders ook weer eens lekker nederlands spreken en de kinderen ervaren vooral dat het heel normaal is tweetalig met nederlands en engels op te groeien en dat er nog andere families en vooral andere kinderen zijn die ook weten wie bijvoorbeeld sinterklaas of K3 is, en het niet abnormaal vinden dat je voor ontbijt al graag een boterhammetje hagelslag eet. Ouders kunnen over alles en nog wat praten, maar het is ook leuk zich uit te wisselen over het effect van de tweetaligheid en hoe je het allemaal in detail aanpakt. In Adelaide zijn er geen nederlandstalige zaterdagscholen voor de kinderen, dus ga je hun ook leren nederlands lezen en schrijven? En hoe pak je dat aan?  

De goep heeft op zich geen leeftijdbeperking - moeders die nog maar net in verwachting zijn met hun eerste tweetalig-(to be)-kindje zijn even welkom, als ouders met peuter-, kleuter- en basisschoolleeftijd. Tieners zullen misschien minder zin hebben in deze vorm van uitjes, maar al het de grote broer of zus is, zijn die natuurlijk even welkom. 

Onze groep is nog heel erg nieuw, maar het interesse groeit en de bedoeling is, om uiteindelijk een vaste plek te hebben, waar het altijd plaatsvind. En wie weet - misschien hebben uiteindelijk sommige ouders, die wel willen dat de kinderen ook nederlands leren lezen en schrijven, ook gesamenlijk zin in het stichten van een informele "nederlandstalige zaterdagsschool" voor de kinderen.#

De volgende ontmoeting vind plaats op

ZONDAG 8 JANUARI vanaf 10 uur
IN LARGS BAY, Esplanade, bij de speeltuin
Ik zal weer een soort vlaggetje meenemen met daarop de australische, belgische en nederlandse vlag, zodat tenminste ik makkelijk te vinden ben.

Hopelijk tot dan!
Groetjes, Elfi

P.S.: Het is wel handig me van tevoren even laten weten of je komt, dan weet ik voor wie ik op de uitkijk moet staan. Je kunt me gewoon direct mailen elfigilissen@gmail.com of op de dag zelf bellen             0435 994 223       (ook als je misschien toch mijn zelfgekleurd vlaggetje niet kunt ontdekken).

No comments: